Warm en dichtbij.

 

 

ap  Blog januari 2018

 Tekst:
 Albert van der Smissen

_____________________________________


Bericht aan DG over blog


Hallo Jaap,

Ik, en ik denk veel andere van mijn collega’s, vinden het fijn om een ‘baas’ te hebben die kiest voor zijn personeel. Dat geeft mij een gevoel van warmte en veiligheid. Iemand op wie je kunt vertrouwen, iemand die er voor je is door dik en dun en nog belangrijker: iemand die voor je in de bres springt en vindt dat zijn werknemers goed behandeld moeten worden.

Volgens mij mag ik je dan ook feliciteren met een in mijn ogen volkomen mislukte en misplaatste blog. Dat je ons destijds een jaar of vier de nullijn hebt opgedrongen waren die ruim 20.000 mensen bijna vergeten. Goed dat je ons er op deze wijze nog even fijntjes aan herinnert hoe aan jouw kant de wereld er blijkbaar uitziet.

Ik heb ook nog een vraag: kun jij een keuze maken uit onderstaande twee stellingen? Graag geen lange uitgebreide antwoorden, maar gewoon eenvoudig een keuze voor 1 of 2. Dan blijft het voor nu en in de toekomst ook helder voor iedereen waar jij voor staat.

Hier komen je keuzes:
1 - Ik ben aangesteld door de politiek en zal dus altijd kiezen voor het vervullen van die politieke opdracht.
2 - Ik voel mij boven alles eerst ‘baas’ van deze ruim 20.000 collega’s en zal er alles aan doen om voor hen op te komen, ook al gaat dat ten koste van mijzelf of wat de politiek van mij wil.

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord. Het zou mooi zijn om dit deze week nog te krijgen. Wil je het ook plaatsen als reactie op jouw blog? Dan kan iedereen het lezen.


Albert van der Smissen

Voorzitter NCF en bovenal collega van alle collega’s